Kalvarijos motokroso trasos teritorijoje vyko II Lietuvos Cross Country Taurės ir Čempionato etapas

14.05.2018

22.04.2018
Savaitgalį vykusių varžybų Kalvarijis motokroso trasoje apibendrinimas.

Taigi priešpaskutinį balandžio mėnesio šeštadienį Kalvarijos motokroso trasos teritorijoje vyko II Lietuvos Cross Country Taurės ir Čempionato etapas. Vos tik pabudus – supratau, ši diena nebus tokia lengva, kaip pasirodė iš vakaro. Visgi posakis: „Tyla prieš Audrą“ išsipildė, nuvykus į trasą, vietomis išstovėti būdavo netgi sunku, nes vėjas priminė musoninio tipo gūsius, kuris kėlė trasoje susidariusias dulkes į orą, o iš smėlio pradėjo sudarinėti smulkias kopas. Eidamas pro pilotus pamačiau, jog dauguma nešioja motokroso akinius tam, kad apsaugotų akis nuo tokio didelio dulkių dalelių kiekio tvyrančio ore, o kartu ir išgirdau tokius žodžius: „Čia beveik Dakaras!“. Pilnai sutikau su šia fraze, nes vienu metu yra nepakeliamai karšta, sekančią sekundę jau stingdantis šaltis, o dar tas smėlis, dulkės prideda savotiško žavesio šioms varžyboms.

Kalvarijos motokroso trasos teritorijoje vyko II Lietuvos Cross Country Taurės ir Čempionato etapas

14 valanda ir nuaidi pirmas šūvis žymintis QUAD klasės startus, gaila, jog mano klasėje (ATV virš 750cc) buvo susirinkę vos trys dalyviai. STARTAS! Apmaudu, jog per pirmas šių metų varžybas Vievyje sukurtą nuostabų startą, nepavyko visa to pakartoti čia pat, namų sienose, Kalvarijoje. Keturratis tiesiog nesivedė, starteris suko, o kibirkšties nebuvo, bet tuomet pajudinus raktelį išgirdau nuostabų garsą! Du stūmokliai tiesiog pradėjo riaumoti norėdami greičiau išlėkti iš starto ir pasivyti visus tuos, kurie mus aplenkė jau nuo startinės linijos.

Kalvarijos motokroso trasos teritorijoje vyko II Lietuvos Cross Country Taurės ir Čempionato etapas

Pravažiavus dalį trasos iškart pavijau kelis pilotus, kuriuos kaip mat lenkiau, gaila, jog pastarieji nebuvo mano klasės atstovai. Tačiau visa tai įveda šiek tiek azarto ir noro konkuruoti, bei išbandyti savo bei technikos limitus. Vienas po kito lenktynininkų  yra lenkiami, o štai jau trečio rato pabaigoje man pavyksta galutinai prisivyti ATV virš 750cc klasės atstovą Julių Višniauską, kurį tiesiojoje pavyko aplenkti. Turbūt tuo pat metu kolega nenorėjo užleisti savo pozicijos ir dar beveik visą ratą man buvo įkandin. Smagu, kai randi apylygį varžovą, su kuriuo gali ne tik pašnekėti bet ir suremti keturračio padangas ir pažiūrėti, kuris gali visa tai geriau.

Kalvarijos motokroso trasos teritorijoje vyko II Lietuvos Cross Country Taurės ir Čempionato etapas

Atitolus nuo artimiausio persekiotojo pakankamai, galėjau atsipalaiduoti ir pagaliau važiavau standartiniu ritmu, stengdamasis per daug nežaloti savo technikos ir taip važiuoti iki finišo, žinodamas, jog sekančio konkurento nematydamas horizonte tikriausiai nespėsiu privyti. Finišą pasiekiau finišuodamas 2 vietoje, 10 ratų ir laikas 1h 35 min.

0 regreso ir vien tik progresas šiose varžybose sudėliojo, jog turėjau galimybę lipti ant podiumo, žinoma, nors visi pasakys tai tik 3 dalyviai, bet tai tik parodo, kad tie trys galės kovoti  daug rimčiau, kai kitą kartą susirinks daugiau dalyvių. Svarbų vaidmenį sėkmingų varžybų rezultatui turėjo "Kenda Bear Claw HTR" padangos, kuriose buvo buvo sumontuotos ant mano keturrčio motociklo.