STARCO kombinuotieji surenkamieji ratlankiai

25.08.2015

Vienas ratlankis – 16-a skirtingų tarpuračio pločio variantų

Nepakeičiama naujovė!

Traktoriams skirtų ratlankių (toliau vadinamų tiesiog ratais) gamintojai paprastai apsiriboja dviejų tipų ratais. Tai yra:

1. fiksuotieji lieti ratai;
2. išardomieji varžtiniai ratai.

Vienas ratlankis

Pirmojo tipo ratai paprastai naudojami vienos paskirties traktoriams.
Antrojo tipo ratlankiai leidžia keisti tarpuračio plotį atsižvelgus į atliekamus darbus ir naudojamą prikabinamąją techniką. Tai yra ypač aktualu, kai traktoriumi apdorojami tarpueiliai, mat nuklydus nuo vėžės galima pažeisti augalus.

Vienas ratlankis

Paprastai gamyklose traktoriai komplektuojami su standartiniais plačiais ratais todėl, siekiant užtikrinti visavertį eksploatavimą kultivuojamuose laukuose, būtina pakeisti pagrindinius ratus siauresniais. Be to, užtikrinus reikiamą vėžę, itin svarbu yra palikti konkrečiam traktoriui tinkamą priekinių ratų paskubą ir užtikrinti prijungiamųjų dydžių atitiktį. Tad skirtingo tarpuračio pločio ratų reikia turėti tiek, kiek skirtingų kultūrų ketinama apdoroti. Tai yra brangu.

Tikslas – sumažinti išlaidas.

Įmonė STARCO pristato naują kombinuotųjų surenkamųjų ratų sistemą, skirtą apdoroti tarpueilius naudojamai technikai.
Trečiojo tipo ratus – kombinuotuosius surenkamuosius ratus – sudaro trys dalys:
ratlankis, profiliuotasis diskas ir jungė, skirta montuoti ant traktoriaus stebulės. Šiuos ratus galima surinkti 16-os iškyšos kombinacijų ir atitinkamai gauti 16-a traktoriaus vėžės variantų, o tai leidžia pilnai patenkinti visus poreikius. Žiūrėkite nuotraukas ir brėžinius.

Vienas ratlankis

Dar vienas šio tipo ratų privalumas yra galimybė pertvarkyti pritaikant kitokiai vėžei lauko arba dirbtuvių sąlygomis. Тai reiškia, kad jeigu pirmiausia dirbama bulvių lauke, o vėliau ketinama dirbti runkelių lauke, nebereikia keisti nei traktoriaus, nei ratų, tad toks sprendimas padeda sutaupyti jėgų, pinigų ir laiko.
Ši sistema puikiai pasiteisino Vakarų Europos laukuose. Pagrindiniai šią sistemą nuo rinkoje iki šiol siūlytų sistemų skiriantys privalumai yra šie:

Vienas ratlankis

· surenkant ratus, siekiant užtikrinti visišką ratlankio ir briaunelės ašių sutapimą, naudojami varžtai su kvadratiniu kakliuku, užtikrinantys nepriekaištingą centravimą;

· ratų diskai yra profiliuoti, o tai leidžia paskirstyti apkrovas visam ratui ir išvengti būdingų įtempimų bei metalo įtrūkimų disko ir stebulės tvirtinimo vietoje. Būtent todėl jungė pagaminta iš tvirtesnės medžiagos;

· šio tipo ratai yra universalūs ne tik dėl skirtingų panaudojimo dirbant vienu traktoriumi galimybių; pakeitus jungę, tokius ratus galima naudoti ir kituose traktoriuose, konkrečiame ūkyje.

Susisiekite su mumis ir mes būtinai atsakysime į visus jūsų klausimus.
Mes ratus ne tik gaminame, bet ir parduodame.