Sudvejinti ir specialios paskirties ratai STARCO GS tampa pasiekiami ranka

27.10.2015

Siekdama nuolat didinti savo produktų efektyvumą ir gerinti jų kokybę bei tobulinti užsakovų aptarnavimą, bendrovė STARCO Europe priėmė sprendimą perkelti STARCO GS ratų gamybą į savo pirmaujančią plieninių ratų gamyklą, veikiančią Beli Manastir mieste, Kroatijoje.

STARCO GS

Pastaruosius aštuonerius metus bendrovė STARCO tobulino STARCO GS ratų gamybos procesą. 2013 metais į pensiją pasitraukus bendrovės įkūrėjams broliams Fricui ir Rudžiui Schaadams, STARCO susidūrė su dvejopa problema: viena vertus, reikėjo ir toliau puoselėti nepriekaištingą šveicarų inžinierinės koncepcijos įvaizdį, kita vertus negalima buvo apsiriboti produkcijos tiekimu tik Šveicarijos užsakovams (vietos ūkininkai, kurių ūkiai įsikūrę kalnų šlaituose, ypač noriai perka sudvejintų ratų sistemas).

Sprendimas perkelti gamybą į kitą vietą ženkliai supaprastins STARCO produkcijos logistikos ir platinimo procesus. Specialios paskirties ratų gamyba taps daug paprastesnė ir efektyvesnė, nes STARCO gamykla Kroatijoje, kaip ir dauguma STARCO GS pirkėjų, yra ES zonoje. Be to, užsakovams bus akivaizdžiai naudingos didesnės Beli Manastir gamyklos techninės galimybės ir gamybinis potencialas, nes sumažės gamybos trukmė, o esama laiko patikrinta logistikos sistema užtikrins STARCO ir jos produkciją platinančių partnerių rinkos poreikius.

STARCO gamykloje Kroatijoje dirba 200 darbuotojų, tad gamykla yra pajėgi gaminti virš vieno milijono plieninių ratų per metus ir aptarnauti ne tik didelį būrį ОЕМ užsakovų (originalios įrangos gamintojų), bet ir patenkinti atsarginių dalių rinkos poreikius. Prekės siunčiamos tiesiogiai iš Kroatijos, pasitelkus nuosavą pardavimo ir platinimo tinklą. Beli Manastir gamykla sertifikuota pgl. ISO 9001 standartą ir nuolat sulaukia puikių pasaulyje pirmaujančių žemės ūkio ir pramoninės technikos gamintojų įvertinimų. Kriterijai, kuriais bendrovė vadovaujasi savo gamybos politikoje, o būtent lankstumas, dėmesys nedideliems užsakymams, greitas perderinimas, greitas naujų modelių įsisavinimas ir aukšta kokybė, užtikrina itin aukštą užsakovų aptarnavimo kokybę.

Bendrovė STARCO liks Šveicarijos rinkoje ir prekiaus STARCO GS produkcija bei palaikys tinkamas jos atsargas Zubingeno mieste. Iš šio miesto bendrovė vykdys pilno STARCO ratų ir padangų asortimento tiekimus, orientuotus išskirtinai į Šveicarijos rinką.

Gamybos perkėlimas reiškia specialios paskirties ratų gamybos Šveicarijoje, kuria labai didžiavomės, pabaigą. Tačiau tai reiškia ir tai, kad visa STARCO GS produkcijos linija bus prieinama dar didesnei rinkai, o tai savo ruožtu leis brolių Schaadų išradimui tarnauti gausiam vartotojų būriui visame pasaulyje.