Žemės ūkio technikai skirtų sukomplektuotų ir sudvejintų ratų padangų slėgio instrukcija

1. Klientui arba į filialo sandėlį išsiunčiamų traktoriams, kombainams ir kitai savaeigei žemės ūkio technikai skirtų sukomplektuotų ratų padangų slėgis atitinka nurodytąjį ant padangos šoninio paviršiaus. Tai galioja visiems ratams, kurių padangos skirtos montuoti ant ratlankių su jungiamosiomis angomis, skirtomis montuoti ant žemės ūkio mašinų stebulės. 1. Klientui arba į filialo sandėlį išsiunčiamų traktoriams, kombainams ir kitai savaeigei žemės ūkio technikai skirtų sukomplektuotų ratų padangų slėgis atitinka nurodytąjį ant padangos šoninio paviršiaus. Tai galioja visiems ratams, kurių padangos skirtos montuoti ant ratlankių su jungiamosiomis angomis, skirtomis montuoti ant žemės ūkio mašinų stebulės.
2. Šis sukomplektuotų ratų slėgis yra nominalus ir būtent toks slėgis yra klientui išsiunčiamose padangose.
3. Traktoriams, kombainams ir kitai savaeigei žemės ūkio technikai skirti sukomplektuoti ratai, naudojami kaip sudvejinti ar papildomi - klientams arba į filialo sandėlį išsiunčiamų ratų be rato diskų, kuriuos sudaro lankas ir tarpiklis, padangų slėgis yra 0,7 bar mažesnis už nurodytąjį ant padangos šoninio paviršiaus. 3. Traktoriams, kombainams ir kitai savaeigei žemės ūkio technikai skirti sukomplektuoti ratai, naudojami kaip sudvejinti ar papildomi - klientams arba į filialo sandėlį išsiunčiamų ratų be rato diskų, kuriuos sudaro lankas ir tarpiklis, padangų slėgis yra 0,7 bar mažesnis už nurodytąjį ant padangos šoninio paviršiaus.
4. Papildomus ratus montuojantis klientas privalo žinoti, kad oro slėgis papildomo rato padangoje VISADA turi būti 0,5 (min.) – 1,0 (maks.) bar mažesnis negu pagrindiniame rate. Šią (slėgio skirtumo) reikšmę klientas privalo sureguliuoti pats, atsižvelgiant į konkrečiai technikai, kurioje montuojami ratai, numatytą darbo užduotį. 4. Papildomus ratus montuojantis klientas privalo žinoti, kad oro slėgis papildomo rato padangoje VISADA turi būti 0,5 (min.) – 1,0 (maks.) bar mažesnis negu pagrindiniame rate. Šią (slėgio skirtumo) reikšmę klientas privalo sureguliuoti pats, atsižvelgiant į konkrečiai technikai, kurioje montuojami ratai, numatytą darbo užduotį.
5. Techniką, kurioje sumontuoti papildomi ratai su tarpikliais, draudžiama naudoti, jeigu nustatytasis slėgis išorinėje padangoje yra didesnis arba lygus ant vidinio rato sumontuotos padangos slėgiui. Išorinio rato padangos slėgis turi būti bent 0,5 bar mažesnis už vidinio rato padangos slėgį. 5. Techniką, kurioje sumontuoti papildomi ratai su tarpikliais, draudžiama naudoti, jeigu nustatytasis slėgis išorinėje padangoje yra didesnis arba lygus ant vidinio rato sumontuotos padangos slėgiui. Išorinio rato padangos slėgis turi būti bent 0,5 bar mažesnis už vidinio rato padangos slėgį.