Su BKT šienapjūtė tampa lengvai įveikiama kiekvienam ūkininkui

Gausus BKT produktų asortimentas reiškia ne tik lengvesnį ir komfortiškesnį šienapjūtės sezoną, bet ir leidžia ūkininkams nuolat kelti našumą

Serenjas (Italija), 2023 m. liepos 20 d.

Daugelyje pasaulio šalių šiuo metu yra vasara, todėl žemės ūkis išgyvena karštą darbymetį. Ne paslaptis, kad karščiausias metų laikas ūkininkams reiškia įtemptą laiką, kurį žymi darbų gausa — nuo dirvos paruošimo iki kultūrų sėjos. Tačiau svarbiausias darbų etapas, žinoma, yra šienapjūtė. Kad pastaroji būtų sėkminga, operatoriai pasitelkia daug įvairios technikos – šienpjoves, presinius rinktuvus, priekabas, traktorius ir teleskopinius krautuvus. Kiekvieno tipo mašinoms būtinos padangos, kurios užtikrina puikias eksploatacines charakteristikas ir leidžia nuolat didinti darbo našumą. BKT siekia atliepti šiuos poreikius kurdama padangas, kurios užtikrina puikų sukibimą, mažesnį poveikį dirvai, didelę keliamąją gebą, išskirtinį ilgaamžiškumą ir komfortą važiuojant keliais. Šių pastangų dėka BKT, iš Indijos kilusi tarptautinė bendrovė, kuri visada dėmesingai įsiklauso į technikos operatorių pageidavimus, sėkmingai įveikia vis naujus iššūkius, o tai savo ruožtu leidžia jai tapti patikimiausia ūkininkų partnere, kuri šienapjūtės sezonui siūlo plačiai naudojamai žemės ūkio technikai skirtų produktų seriją.

Vienas pagrindinių šienavimo mašinoms skirtų BKT sprendimų yra universalios pažangios padangos AGRIMAX FORCE, kurios idealiai tinka naudoti didelės galios traktoriuose ir kombainuose. IF technologijos dėka šios padangos atlaiko dideles apkrovas esant mažesniam (palyginti su standartinėmis padangomis) slėgiui ir užtikrina mažesnį poveikį dirvai. AGRIMAX FORCE užtikrina nepriekaištingą sukibimą su gruntu ir pasižymi puikiomis savaiminio valymosi savybėmis bei taupiu degalų naudojimu, todėl yra pelnytai pripažįstamos idealiomis visų ūkininkų pagalbininkėmis. Be to, AGRIMAX serijai priklauso padangos AGRIMAX TERIS, kurios taip pat tinka didelės galios kombainams. Šios BKT padangos buvo sukurtos derliaus nuėmimo darbams, kuriuos vykdant gero sukibimo ir didelės keliamosios galios derinys užtikrina didelį darbų našumą. AGRIMAX FORCE padangos yra su specialia šoninės sienelės apsauga ir sutvirtinta pečių zona, o tai užtikrina didesnį stabilumą net sudėtingomis sąlygomis (pvz., važiuojant ražienomis). Tad padangų tarnavimo laikas labai pailgėja. Kitas paminėtinas produktas yra radialinės padangos AW 711, kurios yra skirtos javų kombainams, bet yra adaptuotos naudoti ir šiuolaikiškame žemės ūkyje, konkrečiai, dirvai apdirbti. Ypatingas protektoriaus gumos mišinys užtikrina ilgesnį padangų tarnavimo laiką neatsižvelgiant į tai, ant kokių paviršių – minkštų ar kietų – jos yra naudojamos. Be to, mažas pasipriešinimas riedėjimui leidžia ženkliai sumažinti degalų sunaudojimą pervarant techniką keliais.

Kėlimo darbams, kurie yra labai svarbūs paskutiniuosiuose šienavimo darbų etapuose, BKT siūlo MULTIMAX seriją, kuriai priklauso padangos, geriausiai tinkančios teleskopiniams keltuvams. Puikus pavyzdys yra MULTIMAX MP 522 padangos, kurios užtikrina puikų stabilumą ir sukibimą bei išskirtinį atsparumą pradūrimams. Itin atsparios įpjovimams ir įtrūkimams padangos MULTIMAX MP 527 yra su tvirta šonine sienele, kuri užtikrina išskirtinį stabilumą važiuojant įkalne ir leidžia technikos operatoriui mėgautis maksimaliai lengvu valdymu.

Negalima nepaminėti ir padangų AS 504, kurios gali būti montuojamos tiek teleskopiniuose krautuvuose, tiek priekabose, ir pasižymi ne tik išskirtiniu ilgaamžiškumu bei sukibimu, bet ir puikiomis savaiminio valymosi savybėmis.

Šieno ritiniams vežti keliais iš lauko sezono pabaigoje BKT siūlo vienas geriausių savo flotation serijos padangų, kurios pasižymi išskirtinėmis sukibimo ir keliamosios galios savybėmis. Traktoriams ir priekaboms sukurtos flotation padangos užtikrina puikias savaiminio valymosi savybes, kurios itin praverčia ilgai važiuojant bekele. Žymiausios šios serijos atstovės yra radialinės padangos FL 635, kurios tinka tiek važiuoti asfaltuotais keliais, tiek laukais. Ypatingas protektoriaus blokų raštas sukurtas specialiai šienaujamuose laukuose dirbantiems presiniams rinktuvams. Kontaktinės dėmės, kuri užtikrina optimalų dirvos slėgio pasiskirstymą, dėka padangos FL 635 labai sumažina poveikį dirvai ir padeda išsaugoti derlių. Tai pačiai serijai priklausančios padangos FLOTATION 558 yra puikus pasirinkimas šieno surinkimo darbams. Naudoti šias padangas ypač rekomenduojama, jeigu sukibimas yra lemiamas veiksnys tinkamam dirvos apdorojimui užtikrinti. Dėl didelės keliamosios galios padangos FLOTATION 558 puikiai tinka kombainams ir presiniams rinktuvams, taip pat autocisternoms ir priekaboms. Verta paminėti ir FLOTATION 648, kurios siūlomos kombainams ir presiniams rinktuvams tinkamo dydžio. Ypatingas padangų FLOTATION 648 protektoriaus raštas leidžia pervežti labai sunkius krovinius esant mažam slėgiui, užtikrina mažesnį dirvos sutankinimą ir saugo derlių nuo suniokojimo.

Visos pirmiau nurodytos padangos nepriekaištingai atliepia žemės ūkių poreikius. BKT kasdien deda pastangas, kad pasiūlytų ūkininkams padangas, palengvinančias visus darbus ir leidžiančias padidinti našumą, įskaitant šienapjūtės metu.

Fotogalerija