Dumblingas gruntas ir žemės ūkio paskirties žemė? BKT siūlo šioms sąlygoms idealias padangas.

Trauka, sukibimas su paviršiumi, tvirtumas ir saugumas — tai vienos iš reikšmingiausių savybių važiuojant dumblingu ir drėgnu gruntu.

Serenjas (Italija), 2022 m. sausio 17 d.

Bendrovės BKT filosofija išlieka nepakitusi — kiekvienai situacijai turi būti pritaikytos tinkamiausios padangos. Taip pat dumblingai vietovei.

Todėl žemės ūkio technikai skirtos padangos gaminamos atsižvelgiant į visus jų eksploatavimo ypatumus. Padangų konstrukcija pritaikyta įveikti iššūkius, kurių kyla važiuojant smengančiu gruntu, kai sukibimas su paviršiumi yra netolygus ir padangos turi greitai savaime išsivalyti. Be to, padangos turi būti atsparios apgadinimams ir užtikrinti kuo didesnį saugumo ir kontrolės važiavimo metu lygį.

Agresyvus šių padangų protektorius užtikrina geresnį sukibimą su paviršiumi, o optimalus blokų išdėstymas leidžia veiksmingiau važiuoti moliu. Dėl šių ypatumų padangos giliau įsiskverbia į paviršių, o laisvas blokų išdėstymas gerina savaiminio išsivalymo gebą, kuri yra itin svarbi, kai dirbama molingame grunte.

Žemės ūkyje naudojama įvairi technika — pradedant traktoriais, laistymo mašinomis ir baigiant teleskopiniais krautuvais. Šiai technikai, naudojamai ant slidaus grunto, bendrovė BKT sukūrė specialių padangų linijas.

AGRIMAX ELOS — tai padangos, skirtos traktoriams, dirbantiems drėgnoje ir klampioje dirvoje. Padangos sukurtos siekiant užtikrinti išskirtines traukos savybes sudėtingiausiomis darbo sąlygomis, pvz., ryžių laukuose, o itin gilus padangų protektoriaus raštas užtikrina puikią savaiminio valymosi gebą. Papildoma padangų šoninių sienelių apsauga užtikrina išskirtinį saugumą ir atsparumą galimiems pažeidimams. Padangos siūlomos aštuonių dydžių.

Laistymo mašinos taip pat dažnai naudojamos ant molingų paviršių, todėl joms bendrovė BKT sukūrė padangas AGRIMAX RI 818. Šių padangų spaudimas žemės paviršiui yra nedidelis, todėl dirva mažiau sutankinama, nepakenkiama kultūroms, be to, padangos užtikrina puikias traukos savybes dirbant laukuose didelės drėgmės sąlygomis. Kryptinis protektoriaus raštas užtikrina puikią padangų savaiminio valymosi gebą ir šlaituose dirbančios technikos stabilumą. Padangos siūlomos dviejų dydžių — 280/85 R 24 ir 320/85 R 38. Pastarojo dydžio padangų protektoriaus raštas, palyginti su laistymo technikai skirtomis tradicinėmis diagonalinėmis padangomis, yra daug gilesnis ir užtikrina geresnį sukibimą su paviršiumi.

Šios savybės yra būdingos ir diagonalinėms padangoms TR 117 su centrine atrama, kurios buvo specialiai sukurtos laistymui. Padangos siūlomos keturių dydžių, t. y. 11.2–24, 13.6–24, 14.9–24 ir 11.2–38. Ypatingas TR 117 protektoriaus raštas lemia geresnį sukibimą su paviršiumi ir gerina savaiminio valymosi gebą.

Dirbti drėgnoje dirvoje dažnai naudojami daugiafunkciai teleskopiniai krautuvai ir žingsniuojantys ekskavatoriai-vorai, kurių paskirtis yra valyti įgriūti linkusias žemės ūkio tranšėjas ir palaikyti jų tinkamą būklę.

Šiai technikai bendrovė BKT sukūrė padangas CON STAR, kurios užtikrina didelį našumą bet kuriomis sąlygomis, nes sukibimas su danga yra itin stabilus, o šį sukibimą lemia dideli gruntkibiai, kurie didina kontakto su paviršiumi plotą. Įpjovimams ir įplyšimams atsparus gumos mišinys užtikrina tvirtumą ir ilgaamžiškumą, o diagonalinė padangų konstrukcija stabdo skersinį slydimą net visiško pakrovimo atveju — šios savybės nurodytos technikos atveju yra vertinamos kaip esminės. 440/80 dydžio padangoms CON STAR priskirtas apkrovos indeksas 168. Tai reiškia, kad jos leidžia vežti iki 5 600 kg ir neprarasti stabilumo. Siūlomos 11-os dydžių.

Ne tik traktoriai atlieka „purviną“ darbą. Yra daug įvairių mašinų, kurios turi našiai dirbti sunkiai pravažiuojamose vietovėse.

Padangos BKT yra sukurtos patenkinti visus žemės ūkio bendrovių poreikius, atsižvelgus į ūkininkų atsiliepimus ir siekiant palengvinti jų sunkų kasdienį darbą. Taip skelbia bendrovės BKT filosofija.

BKT tinklalapis žiniasklaidos atstovams: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room.

Foto galerija