Padangų su aramidinio pluošto brekeriu privalumai

Išskirtinis tvarumas ir atsparumas šoninei smūginei apkrovai — šiomis savybėmis pasižymi įvairios paskirties BKT padangos su aramidinio pluošto brekeriu.

Serenjas (Italija), 2022 m. rugsėjo 12 d.

Tradicinėms padangoms būdinga tvirta konstrukcija, jos daugiausia skirtos važiuoti nelygiais paviršiais. Pagrindiniai šių padangų privalumai yra tvarumas ir didelis atsparumas šoninei smūginei apkrovai.

Bet ar yra sukurtos padangos, pasižyminčios dar didesniu tvarumu, ypač itin atšiauriomis naudojimo sąlygomis? Taip. Būtent tokios yra padangos su aramidinio pluošto brekeriu.

Kuo šis brekeris yra ypatingas?

Tradicinėse padangos galima įtaisyti aramidinio pluošto brekerį: tai paprastas, bet labai veiksmingas sprendimas, didinantis atsparumą pradūrimams.

Aramidinis pluoštas pasižymi itin dideliu tankiu ir yra naudojamas (kad ir aerokosmonautikai skirtų arba ugniai atsparių gaminių) mechaniniam stipriui pagerinti. Aramidinio pluošto brekeriams yra būdingas didelis tempimo stipris ir nedidelė masė. Aramidinio pluošto privalumams pabrėžti paminėsime, kad nors aramidinio pluošto ir metalo kordo brekerio masė yra vienoda, aramidinio pluošto brekeris, palyginti su metalo kordo brekeriu, yra penkiskart tvirtesnis.  

Negana to, BKT specialistai sugalvojo, kaip padidinti padangų atsparumą įpjovimams ir nusklembimams. Pastiprintose padangose (HD, Heavy-Duty) įtaisytas aramidinis brekeris, be to, joms gaminti naudojamas specialus gumos mišinys, kuris pasiteisina net atšiauriausiomis padangų naudojimo sąlygomis.  

BKT padangos su aramidinio pluošto brekeriu

Tinkamai įvertinusi padangų su aramidino pluošto brekeriu privalumus, bendrovė BKT siūlo inovatyvius sprendimus įvairioms tradicinėms padangoms. Šioms padangoms būdingas ne tik išskirtinis atsparumas dėvėjimuisi, bet ir itin didelė šoninių smūginių apkrovų sugėrimo geba, todėl jos gali patenkinti net griežčiausius klientų reikalavimus.

Dauguma BKT protektoriaus raštų leidžia naudoti padangas įvairialypei paskirčiai — pradedant žemės ūkiu ir baigiant pramone bei statybomis. Gausioje BKT sprendimų pasiūloje visada galima rasti padangas, kurios, atsižvelgiant į konkrečius kliento reikalavimus, yra optimaliausios, veiksmingiausios ir kokybiškiausios. BKT specialistai puikiai žino, kad visi darbai yra ypatingi, todėl ir jiems atlikti būtinos ypatingos, specialiai pritaikytos padangos. Taip buvo sukurta BKT padangų serija, skirta įvairiai naudojimo paskirčiai.

Be kitų, ją sudaro dvi BKT padangų su aramidinio pluošto brekeriu versijos, skirtos žemės ūkiui ir pramonei, siūlomos pastiprintos HD versijos. Pirmosios padangos — AS 504 — skirtos naudoti teleskopiniuose krautuvuose. Pasižymi puikiomis savaiminio valymosi savybėmis ir puikiu sukibimu. Antrosios padangos — MULTI RIB — yra itin manevringos ir ypač pasiteisina sumontavus traktoriuose su galiniais varomaisiais ratais ir kitoje žemės ūkio technikoje, kuri naudojama tiek arti laukus, tiek vežti krovinius.

Bendrovė BKT siūlo įvairius sprendimus, skirtus derliui nuimti. Šie žemės ūkio darbai yra vieni svarbiausių, o juos atliekant padangų pradūrimo tikimybė yra itin didelė. Grūdų kombainams ir kombinuotoms derliaus nuėmimo mašinoms yra skirtos sutvirtintos versijos padangos TR 137 su aramidiniu brekeriu. Šios padangos pasižymi didesniu atsparumu pradūrimams ir apgadinimams, kurie yra itin dažni atliekant šiuos darbus. Žemės ūkio įrangai, šieno ruošimo mašinoms ir presiniams rinktuvams, taip pat cukranendrių plantacijoms skirtai technikai galima rinktis universalias padangas TR 882, kurios siūlomos taip pat pastiprintos HD versijos. Kaip alternatyvų sprendimą šieno ruošimo mašinoms ir presiniams rinktuvams, cisternoms ir priekaboms taip pat galima rinktis padangas FLOTATION 558, kurioms būdinga didelė keliamoji galia ir puikus sukibimas. Šios padangos puikiai pasiteisina tiek keliuose, tiek už jų ribų.

Vežimo operacijoms numatyti trys sprendimai: RIB 774 (A) — žemo profilio didelės keliamosios galios padangos, skirtos žemės ūkio įrangai; AW 726 — priekaboms skirtos padangos, pasižyminčios išraiškingu blokiniu protektoriaus raštu; ST 180 — itin atsparios dėvėjimuisi padangos, skirtos montuoti priekabose ir kitoje žemės ūkio įrangoje.

Kompaktiškiems traktoriams, kuriuos naudoja komunalinės įmonės, puikiai tinka padangos su aramidinio pluošto brekeriu AT 316, užtikrinančios išskirtinę trauką.

Gausiausias yra landšafto ir sodo (vejos) priežiūros darbams skirtų padangų pasirinkimas.

Vejapjovėms bendrovė BKT siūlo naudoti LG 306 ir LG SMOOTH modelių padangas, o kompaktiškiems vejos traktoriams — padangas LG 408 ir LG RIB. GF 304 modelio padangos užtikrina maksimalų komfortą ir vejos apsaugą, todėl puikiai tinka naudoti golfo automobiliams.   

Sunkiems pramoniniams pakrovimo ir iškrovimo darbams yra skirti trys sprendimai: BK-LOADER 53 puikiai tinka montuoti atliekų perdirbimo įmonėse naudojamuose krautuvuose; EM 937 E3 (L) yra skirtos krautuvams ir ekskavatoriniams krautuvams, atliekantiems krovos ir grunto išėmimo darbus; XL GRIP (BHL) rekomenduojama naudoti ekskavatoriniams krautuvams, naudojamiems grunto išėmimo bei krovos ir planiravimo itin atšiauriomis sąlygomis darbams.

Galiausiai, statybų srities klientams siūlomos diagonalinės padangos XL GRIP (L3) su aramidinio pluošto brekeriu, skirtos itin sunkius krovos darbus atliekantiems krautuvams.

Tad bendrovė BKT siūlo optimaliausias ir įvairiausius klientų reikalavimus atitinkančias padangas, skirtas įvairiems darbams. Bendrovės specialistai nepailsdami tęsia asortimento plėtros darbus, ir šiuo metu bendrovės pasiūloje galima rasti jau virš 3200 produktų.

Foto galerija