Raktinis žodis — universalumas: BKT hibridinių sprendimų privalumai

Be kitų išskirtinių savybių, traktoriams skirtos hibridinės padangos RIDEMAX IT 696 ir RIDEMAX IT 697 (M + S) yra universalios įvarioms dangoms ir pasižymi nedideliu poveikiu gruntui, todėl idealiai tinka eksploatuoti skirtingomis darbo ir oro sąlygomis.

Serenjas (Italija), 2022 m. gruodžio 14 d.

Kaip matyti iš pavadinimo, hibriduose, kurie vis labiau skverbiasi į mūsų gyvenimą, dera du skirtingi elementai.

Įsivaizduokime ūkininką, kuris didesniąją laiko dalį dirba traktoriumi ir kuriam būtina ne tik įveikti didelius atstumus keliais, bet ir atlikti įvairius darbus laukuose. Būtų itin nepatogu ir neracionalu kiekvienąkart, atsižvelgus į kelio dangą ir siekiant kuo didesnio darbo našumo keliuose ir laukuose, keisti techniką arba padangas.

Būtent šios sąlygos lėmė hibridinio sprendimo atsiradimą. Šis sprendimas yra atsakas į ūkininkų poreikį naudoti vieno tipo padangas, tinkamas naudoti tiek keliuose, tiek laukuose, ilgaamžes ir suderinamas su įvairiomis kelio dangomis bei užtikrinančias puikų sukibimą, didelę keliamąją gebą ir išskirtinę tarnavimo trukmę.

Išskirtinis poreikis, kuriam BKT gali pasiūlyti sprendimą

Koks yra šis sprendimas? Tai yra hibridinės padangos, kuriose, dėl kombinuoto protektoriaus rašto, t. y. pramoninio tipo protektoriaus rašto centrinėje dalyje ir žemės ūkio tipo protektoriaus rašto kraštuose,  puikiai dera geriausios dviejų skirtingų tipų padangų savybės. Tai leidžia atsižvelgus į kelio dangą rinktis skirtingą slėgio lygį. Pavyzdžiui, mažesnis slėgis padangose gali būti tinkamas prireikus suformuoti didesnį kontakto su gruntu plotą ir kartu sumažinti lauko dirvos sutankinimą bei padangų dėvėjimąsi keliuose ir palengvinti judėjimą minkštais paviršiais.

Ir tai dar ne viskas. Universalumas reiškia ne tik tinkamumą skirtingiems kelio dangos tipams, bet ir skirtingoms oro sąlygoms. Sniegas yra visiškai nebaisus BKT hibridinėms padangoms, kurios dėl geresnių protektoriaus rašto rodiklių sukibimo ir traukos požiūriu yra dažnai naudojamos sniego valymo ir kitiems žiemos sezono darbams .

Pavyzdžiui, visoms aprašytosioms situacijoms puikiai tinka BKT hibridinės radialinės padangos RIDEMAX IT 696 ir RIDEMAX IT 697 (M + S). Šios stabilios, tvarios ir maksimalų našumą net žemų temperatūrų sąlygomis užtikrinančios padangos yra tinkamas pasirinkimas žiemos sezonu, kurį mielai renkasi tiek ūkininkai, tiek jų rangovai. Šios padangos garantuoja išskirtinę keliamąją gebą ant skirtingo tipo dangų, mažesnį pasipriešinimą riedėjimui ir lemia mažesnį kuro sunaudojimą bei išskirtinį ilgaamžiškumą.

Padangos RIDEMAX IT 697 (M + S), kurios blokinio protektoriaus rašto dėka užtikrina dar didesnę trauką ir geresnį sukibimą, idealiai tinka eksploatuoti tiek važiuojant sausa kelio danga, tiek apsnigtais, apledėjusiais, šlapiais ir išmirkusiais keliais be nuo slydimo saugančių grandinių.

Foto galerija