Tinkamai pasirūpinkite padangomis žiemą

Artėja žiema! O tai reiškia, kad netrukus įsivyrausiančios oro sąlygos pareikalaus išskirtinio dėmesio saugumui. Svarbu žinoti, kad skirtingose pasaulio šalyse galioja skirtingi reikalavimai padangoms. Jūsų šaliai galiojančias rekomendacijas galima rasti kompetentingų institucijų tinklalapyje. Tačiau visos padangos, nesvarbu, kur Jūs jas įsigijote, turi atitikti saugumo normas.

Bendrovė BKT siekia viršyti visų saugumo keliuose, laukuose ir sandėliuose normų reikalavimus. Išlaidos padangoms gali svyruoti nuo kelių šimtų iki tūkstančių. Teisinga padangų priežiūra gali padėti sumažinti išlaidas ir prailginti jūsų mašinos padangų tarnavimo laiką.

Šiame tinklaraštyje mes jums papasakosime apie tai, kaip svarbu yra pasirūpinti padangomis, ir apie tai, ką jūs galite padaryti besiruošdami atšiauriam žiemos sezonui, kad užtikrintumėte nepertraukiamą darbą. Mėgaukitės įspūdingais peizažais, gurkšnokite karštą kakavą ir naudokite kokybiškas ir patikimas žiemines padangas.

Trauka

Keliai, kaip žinia, gali būti stipriai apledėję. Be to, atsižvelgiant į jūsų buvimo vietą, galimas nuolatinis stiprus snigis. Tinkamai parinktos žieminės padangos užtikrins jūsų traktoriui reikalingą trauką ir našumą.  

Sukibimas yra būtina traukos užtikrinimo sąlyga. Vis dėlto, niekam nėra naujiena, kad važiuojant ledu, sukibimo nėra. Viena iš galimų priemonių šioje situacijoje gali būti ant padangų montuojamos grandinės, tačiau tai yra gan sudėtinga ir tam tikrose šalyse nebūtina procedūra, reikalaujanti daug laiko ir pastangų. Bendrovė BKT siūlo specialiai žiemos sąlygoms sukurtas padangas, kurios leis jums išvengti su padangų grandinėmis susijusių rūpesčių.

Sveikata ir saugumas

Vėl tie sveikatos ir saugos reikalavimai... Tikėtina, kad šiuo momentu jūs giliai atsidusote, tačiau būtent šie reikalavimai yra svarbi priežastis atlikti žieminius padangų priežiūros veiksmus. Gera sveikata dažnai yra vertinama kaip duotybė, tačiau vos viena trauma ar klaida gali labai pabloginti mūsų gyvenimo kokybę, negana to, kai kuriais išskirtiniais atvejais, ilgam laikui. Todėl pasiruošimo žiemos sezonui darbai gali tapti naudinga profilaktine priemone.

Aukščiausių standartų neatitinkantys traktoriai ledo ir šalčio sąlygomis gali tapti itin nepatogaus važiavimo priežastimi, o aukštas slėgis padangose šį nepatogumą dar labiau išryškina. Gali kilti vibracijų, dėl kurių besikratanti kabina gali trukdyti atlikti kasdienes užduotis. Visa tai, žinoma, ne itin gerai veikia jūsų sveikatą.

Slėgis padangose

Dažnai tikrinkite slėgį padangose. Slėgis padangose tiesiogiai priklauso nuo temperatūros sąlygų pokyčio. Ar žinote, kad dėl žemos temperatūros slėgis padangose gali labai sumažėti? Tinkamas slėgis leis jums sutaupyti degalų, o šiais visuotinio kainų augimo laikais kiekvienas sutaupytas pinigėlis yra laimėjimas.

Aukštas slėgis mažina sukibimą su kelio danga, nes sumažėja paviršiaus ir kontakto su žeme plotas. Dėl blogesnio sukibimo padangos ima buksuoti ir gadina dirvos struktūrą. Kietesniu gruntu judančioms aukšto slėgio padangoms išauga pradūrimo rizika, jų būklė dar labiau pablogėja.

Vis dėlto tai nereiškia, kad privalote užtikrinti žemą slėgį padangose, priešingai, slėgis turi būti nei per žemas, nei per aukštas.

Dėl to, kad pernelyg didelis padangos plotas liečiasi su žeme, sunaudojama pernelyg daug kuro. Dėl intensyvaus judėjimo ir įlinkimo guma gali įkaisti, o tai lemia greitesnį dėvėjimąsi, ypač važiuojant keliais. Patvarumas mažėja, todėl išauga tikimybė, kad veikiamos didelės apkrovos padangos gali prasisukti ant ratlankio.

Pramoninėms arba bekelei skirtoms padangoms visada galioja ypatingi reikalavimai, neatsižvelgiant į tai, ar naudojate žemės ūkio, ar kitos paskirties techniką. Todėl svarbu yra nesitikėti geriausio ir laiku imtis atitinkamų veiksmų!

Kad išvengtumėte su trauka, manevringumu ir pradūrimais susijusių problemų, ištirkite apie produktą teikiamą informaciją ir įsitikinkite, kad slėgis padangose yra optimalus - tai padės jums užtikrinti jūsų kasdienių darbų sklandumą. Padangų dėvėjimąsi lemia daug priežasčių, tačiau netinkamas slėgis yra viena iš labiausiai paplitusių.

Padangų laikymas žiemą

Padangų ilgaamžiškumą mažina ne tik darbai laukuose, bet ir netinkamas jų laikymas. Pakeitę padangas į žiemines jūs privalote pasirūpinti tinkamu padangų, kurios tam tikrą laiką nebus naudojamos, laikymu.

Demontuotas padangas pirmiausia reikia nuvalyti, pašalinti purvą, dulkes ir akmenis. Išvalytas ir išdžiovintas padangas supakuokite į neskaidrią drėgmei atsparią plėvelę. Tai apsaugos jūsų padangas nuo dulkių, saulės spindulių ir drėgmės.

Padangos turi būti laikomos sausoje patalpoje, pagal galimybes tokioje, kurioje temperatūros svyravimas nėra dažnas, ir negali liestis su žeme. Dėl nuolatinių temperatūros ir kitų aplinkos veiksnių pokyčių guma gali pradėti irti.  

Vienas iš puikių BKT žieminių padangų pavyzdžių (kuriuo mes nepaprastai didžiuojamės) yra padangos RIDEMAX IT 697 M+S! Tai, neabejotinai, yra vienos geriausių padangų, kurių funkcionavimui žiemos sąlygos neturi įtakos. Ūkininkai ir rangovai gali būti įsitikinę, kad išskirtinio sukibimo su apledėjusiu ir užsnigtu kelio paviršiumi dėka visi jų poreikiai bus patenkinti, o naudoti ant padangų grandinių nė neprireiks. Protektoriaus grioveliai ir tvirtas karkasas užtikrina nepriekaištingą traktorių stabilumą net važiuojant dideliu greičiu.

Ar esate pasiruošę žiemai?

Įsigalėjus trumpoms dienoms ir šaltoms naktims, nepamirškite stebėti to, apie ką esame kalbėję anksčiau. Kelios papildomos minutės gali sutaupyti laiko žiemą ir apsaugoti nuo nereikalingų rūpesčių.

Žieminių padangų įtaka jūsų darbo saugumui artimiausiais mėnesiais gali būti labai didelė. Sumontavę kokybiškas žiemines padangas, užsitikrinsite lengvas ir saugias darbo sąlygas. Nevertinkite padangų saugumo lengvabūdiškai, juk žiema yra tikras išbandymas visiems! Rūpinkimės vieni kitais keliuose ir ne tik.

BKT asortimente siūlomos padangos, skirtos įvairiausiai paskirčiai, pradedant žemės ūkio ir baigiant statybos mašinomis. Mūsų padangas galima sutikti visame pasaulyje, eksploatuojamas kone bet kuriomis sąlygomis ir bet kurioje aplinkoje. Kad ir kur jūs bebūtumėte - užsnigtame Kanados Arktiniame salyne ar purviname Didžiosios Britanijos lauke - bendrovė BKT visada ras jums tinkamiausias, konkrečioms sąlygoms pritaikytas padangas.

Foto galerija