Tyliausios BKT siūlomos padangos

Naudodami betriukšmes padangas, ūkininkai gali pasiekti realių pokyčių. Protektoriaus konstrukcijos tyrimas parodė, kad AGRIMAX V-FLECTO ir RIDEMAX IT 697 (M+S) yra optimalūs sprendimai ieškantiems mažesnį triukšmą skleidžiančių padangų

Serenjas (Italija), 2022 m. kovo 7 d.

Padangų riedėjimo skleidžiamas triukšmas yra veiksnys, kuris daugeliui šio sektoriaus vairuotojų gali būti lemiamas renkantis tinkamą įrangą. Betriukšmės padangos dažnai yra didesnio vairavimo komforto sinonimas ir ilgainiui gali lemti realius pozityvius pokyčius.

Tiesą sakant, triukšmas juntamas ne tik išorėje, bet prasiskverbia ir į vairuotojo kabinos vidų, todėl ūkininkui jis yra svarbi komforto ypatybė, ypač kai traktorius naudojamas pervežimams dideliais atstumais.

Išorėje keliamas triukšmas taip pat yra aplinkos taršos veiksnys, kuriam žmonės ir valdžios institucijos tampa vis jautresni.

Bet kodėl kai kurios padangos yra tylesnės už kitas ir kas tai lemia?

Triukšmas kyla dėl aukštų dažnių – paprastai maždaug 100 Hz – vibracijos, tad jį sukelia ne pati padanga. Tai yra padangos ir traktoriaus sąryšio rezultatas, glaudžiai susijęs su rezonanso reiškiniais, kurie esant tam tikriems dažniams sustiprina akustinę spinduliuotę. Paprastai tai įvyksta dėl rezonanso poveikio kabinai arba kai kurioms traktoriaus dalims važiuojant dideliu greičiu .

Tačiau ateityje, kai daugės elektrinių žemės ūkio transporto priemonių ir mašinų su betriukšmiais varikliais, bus svarbu pasirinkti tinkamas padangas, kad būtų sumažintas varginantis triukšmas.

Be to, svarbu atskirti dviejų tipų su padangomis susijusį triukšmą: tą, kurį sukelia pati padanga, rezonuojanti nuo transporto priemonės dalių, ir triukšmą, kurį sukelia protektoriaus nusidėvėjimas.

Todėl sunku įvardyti universalų gaminį, kuris pats savaime nėra labai triukšmingas. Taip yra dėl to, kad padanga turi pasižymėti ir kitomis svarbiomis savybėmis (kaip antai sukibimas, savaiminis išsivalymas ir pan.), kad užtikrintų maksimalų efektyvumą įvairių procesų metu.

Šioje srityje BKT siūlo dviejų rūšių padangas - AGRIMAX V-FLECTO ir RIDEMAX IT 697 (M + S), skirtas skirtingoms reikmėms ir idealiai tinkančias ieškantiems padangų, kurios greta aukštos kokybės eksploatacinių savybių garantuoja mažesnį skleidžiamą triukšmą.

AGRIMAX V-FLECTO pasižymi skirtinga gruntkibių geometrija, o RIDEMAX IT 697 (M+S) turi protektorių, pritaikytą kelio dangos konstrukcijai ir orientuotą į vairuojamumo ir komforto savybes.

AGRIMAX V-FLECTO padangos sukurtos siekiant pagerinti didelio galingumo traktorių eksploatacines savybes. Tai revoliucinis produktas, skirtas optimizuoti ūkininkų darbą, laiko ir išteklių sąnaudas, be to, pagrįstas VF technologija, kuri leidžia maksimaliai padidinti apkrovą nekeičiant padangų slėgio. AGRIMAX V-FLECTO leidžia gabenti 40 proc. didesnį svorį nei standartinė tokio paties dydžio padanga ant tokio paties rekomenduojamo ratlankio.

Mažinant slėgį, į žemę besiremiančių gruntkibių skaičius didėja, todėl mažėja nusidėvėjimas ir skleidžiamas triukšmas. AGRIMAX V-FLECTO tinka visiems lauko darbams, kur reikalingas mažas dirvožemio suspaudimas.

Atlikti keli garso matavimai kabinoje ir transporto priemonei pravažiuojant (atliekant transporto priemonės išorinio triukšmo matavimus) parodė, kad, važiuojant skirtingu greičiu, palyginti su standartine tokio paties dydžio padanga, skleidžiamas triukšmas akivaizdžiai sumažėja. Tai pasiekti leidžia specialiai ištirta gruntkibių konstrukcija.

RIDEMAX IT 697 (M+S) padangos buvo sukurtos siekiant patenkinti kelių transporto žaliosios priežiūros ir gatvių valymo darbų poreikius. Todėl jos 80 proc. naudojamos keliuose ir yra visiškai kitokios nei AGRIMAX V-FLECTO. Jos priklauso BKT RIDEMAX padangų serijai, kuri sukurta siekiant išlaikyti stabilumą važiuojant dideliu greičiu, suteikti galimybę gabenti sunkius krovinius ir taip sumažinti gabenimo ciklų skaičių ir užtikrinti mažesnį pasipriešinimą riedėjimui bei sumažinti degalų sunaudojimą.

Padangų tvirtumą lemia pramoninis protektoriaus raštas, kuris užtikrina vienodą dėvėjimąsi, mažą pasipriešinimą riedėjimui ir išskirtinį stabilumą.

RIDEMAX IT 697 M+S padangos yra universalios, jas galima naudoti ištisus metus. Taip yra ir dėl specifinės protektoriaus medžiagos, kuri kartu su įpjovomis blokuose (vadinamąja lamelių konstrukcija) garantuoja geresnį sukibimą su sniegu dengtu keliu žiemos metu.

Tiek AGRIMAX V-FLECTO, tiek RIDEMAX IT 697 M+S padangos yra puikus sprendimas ieškantiems tylesnių padangų, tačiau svarbu dar kartą pabrėžti, kad šis sprendimas nėra universalus ir tinka ne visiems atvejams.

Norint išsirinkti tinkamą padangą, būtina susisiekti su specialistu, galinčiu padėti naudotojui pasirinkti idealų sprendimą, kuriame būtų atsižvelgta ne tik į mažą gaminio skleidžiamą triukšmą, bet ir į naudojimo būdą ir mašinas, numatomas eksploatacines savybes, dirvožemio tipą bei kitus pagrindinius efektyvaus naudojimo veiksnius.

BKT tinklalapis žiniasklaidos atstovams: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room.


Foto galerija