STARCO Eastern Group CAT operatorių varžybose

20.09.2016

“Spectechnikos operatorių varžybose” kompanija STARCO Eastern Group dalyvavo partnerio teisėmis. Jau septintą kartą šį renginį organizuoja kompanija SIA Witraktor – oficialus Caterpillar® Inc. dileris Latvijoje.

Penkias dienas apie 100 technikos operatorių rungėsi  keliose rungtyse, naudodami įvairaus tipo techniką: mini-pakrovėjus, ekskavatorius, frontalinius krautuvus.

Buvo užduotys teleskopiniams krautuvams: ant pakrovimo padėklo buvo statomos keturios firminės bačkos su alyva, ant viršaus statėsi dar vienas  padėklas, o ant jo – kibiras su vandeniu.

Teleskopinis krautuvas su iškeltu kroviniu judėjo ant pneumatinių padangų, todėl operatorius privalėjo valdyti ypatingai tiksliai.

Kita rungtis: kamuolio metimas į bačką, naudojant ekskavatoriaus kaušą.  Didelio susidomėjimo susilaukė rungtis, kurioje vikriai manevravo su rąstais manipuliatoriuje ratinis frontalinis krautuvas 966M XE.

Varžybos vyko rugsėjo 5-9 d. Marupėje (Latvija). Džiaugiamės, kad oro sąlygos buvo mums palankios.

Trims geriausiems finalistams buvo įteikti prizai – kelialapiai į parodomąjį ir mokomąjį Caterpillar®  Centrą Ispanijoje (Malaga).

Varžybų dalyviai ir lankytojai  domėjosi  STARCO Eastern Group stende pristatomu plačiu BKT, Kenda, Deestone ir STARCO ratų pramonės ir statybos technikai asortimentu.

Stende buvo reklamuojami įvairiausi ratai: nuo mažų padangų karučiams iki didelių BKT EarthMax, skirtų sunkiajai kelių statybos technikai. Suorganizavome konkursą ir varžybų žiūrovams. Paaiškėjo, kad teniso kamuoliuku į ekskavatoriaus padangą pataikyti kur kas sudėtingiau, nei  valdyti šiuolaikinėje kabinoje su džoistikų ir svirčių pagalba.

Nugalėtojams ir dalyviams Caterpillar® firma įteikė didžiulius butelius šampano ir vertingus prizus.