Vokietijos nepriklausomas bandymų institutas DLG suteikė DLG-APPROVED kokybės ženklą bendrovės BKT padangoms AGRIMAX V-FLECTO VF 650/65 R 42 ir VF 540/65 R 30

22.12.2023

Mažesnis dirvos sutankinimas, mažesnės kuro sąnaudos, savaiminio valymosi geba ir nesudėtingas naudojimas - šios padangų savybės, tirtos lauko bandymų metu, lėmė jų pripažinimą. Jas įvertinęs, Vokietijos nepriklausomas bandymų institutas DLG suteikė bendrovės BKT padangoms AGRIMAX V-FLECTO kokybės ženklą DLG-APPROVED.

Tad bendrovė BKT - pasaulyje pirmaujanti bekelei skirtų padangų gamintoja - sulaukė dar vieno svarbaus pripažinimo ženklo, patvirtinančio AGRIMAX V-FLECTO atitiktį aukštiems technologiniams reikalavimams ir gebėjimą užtikrinti didelės galios traktorių našumą. Konkrečiai, lauko sąlygomis atliktų DLG bandymų kategorijose „Resursų taupymas“ ir „Paprastas naudojimas“ puikių rezultatų pasiekė dviejų - VF650/65 R42 ir VF540/65 R30 - dydžių padangos.

Bandymų metu padangos AGRIMAX V-FLECTO buvo sumontuotos traktoriuose Fendt 724 Vario (Gen6) ir Fendt Vario 828. Lauko bandymai apėmė padangos pėdsako ploto ir slėgio į dirvą skirtingame gylyje įvertinimą atsižvelgiant į tikslius poveikio reljefui ir dirvos sutankinimui matavimus.

Be to, laboratoriniuose bandymuose buvo vertinamos padangų traukos ir savaiminio valymosi savybės bei kuro sąnaudų rodiklis. Tai leido visapusiškai ir tiksliai įvertinti padangų savybes skirtingomis eksploatavimo sąlygomis.

Kuo dar nustebino tirtos padangos? Lauko ir laboratorinių bandymų metu nustatytas dar didesnis kontakto su dirvožemiu plotas, lemiantis mažesnį atraminį slėgį ir, atitinkamai, mažesnį dirvos sutankinimą. Esant 0,6 bar slėgiui, padangos AGRIMAX V-FLECTO pasižymėjo 16 proc. mažesniu slėgiu į dirvą palyginti su kitomis tirtomis padangomis (įskaitant premium ir biudžetinės klasės padangas) ir mažiausiu kontakto dėmės įsiterpimo į dirvą gyliu. Dėl šios padangų savybės labai sumažėja dirvos sutankinimas, o tai yra itin svarbu ekologiniam ūkininkavimui.

BKT padangos leidžia taupyti degalus. Palyginti su mažiausiai efektyviomis konkurentų VF padangomis, BKT padangos leidžia sumažinti degalų sąnaudas mažd. 5 proc. Atsižvelgiant į tai, kad 1 ha žemės arimo darbai trunka mažd. 2 val., o įprastos darbo dienos trukmė yra 8 valandos, per dieną galima įdirbti iki 15 ha žemės. Tai reiškia, kad AGRIMAX V-FLECTO leidžia kasdien sutaupyti mažd. 15 litrų degalų vienam traktoriui.

Padauginus šią reikšmę iš darbo dienų per metus skaičiaus matyti aiški ekonominė nauda, kurią netrunka įvertinti rangovai, eksploatuojantys po kelias mašinas. Pavyzdžiui, jeigu naudojama 30 mašinų, vienam traktoriui sutaupoma 15 litrų per dieną arba 450 litrų per dieną visam parkui, kurį sudaro 30 traktorių. Jeigu vidutinė degalų litro kaina yra 1,80 euro, sutaupius 450 litrų per dieną gaunama 810 eurų suma. Padaugintas iš darbo dienų skaičiaus per metus, šis skaičius gali atspindėti ženklią 30 traktorių parką valdančio rangovo per metus sutaupytų lėšų sumą.

Ir tai dar ne viskas! Šios padangos ne tik didina našumą. Eksploatavimo metu išryškėjo Išskirtinė AGRIMAX V-FLECTO padangų savaiminio valymosi savybė, leidžianti skirti mažiau laiko priežiūrai ir padidinti darbo efektyvumą. Vykdant bandymus, AGRIMAX V-FLECTO padangos, palyginti su konkurentų padangomis, surinko mažiausiai dirvos ir lenkė arčiausiai buvusį konkurentą 8 proc., o šiuo požiūriu mažiausiai efektyvias padangas - net 126 proc. Ši savybė ne tik didina našumą, bet ir leidžia išlaikyti viešuosius kelius švarius nepaisant jais judančios žemės dirbimo technikos.

„Išskirtinės padangų AGRIMAX V-FLECTO savybės yra mūsų domėjimosi įvairiais bandymais ir galimybėmis kurti pažangius sprendimus rezultatas. Mažesnes eksploatavimo sąnaudas ir teigiamą poveikį aplinkai lemia technologijos, atliepiančios esamus ir būsimus pažangaus žemės ūkio poreikius. Mes ir ateityje sieksime, kad mūsų padangos būtų tapatinamos su tobulumo sinonimu ir teiktų pridėtinę vertę mūsų klientams visame pasaulyje", - pareiškė Lucia Salmaso, BKT Europe valdantysis direktorius.

Foto galerija