VF: dirvožemiui naudinga technologija

06.04.2021

BKT kompanija inovatyvias technologijas perkelia į kitą lygmenį, kurdama  patikimą apsaugą dirvožemio spaudimui.

Serenjas (Seregno) (Italija),2021 m. kovo mėn. 29 d. Žemės ūkis sparčiai ir nuolat vystosi. Dabartines tendencijas lemia du pagrindiniai veiksniai: padidėjęs produktyvumas ir efektyvumas.

Žemės ūkio mechanizavimo prasme - tai vis galingesnių ir sunkesnių, galinčių atlaikyti didelius krovinius, mašinų kūrimas.

Viena vertus, ši technika daro lauko darbus našesniais ir greitesniais, kita vertus, padidėjęs transporto priemonių svoris, spausdamas dirvožemį, daro didelę žalą jam ir derliui. Naujausi skaičiavimai rodo, kad per pastarąjį dešimtmetį dėl šios problemos buvo prarasta daugiau kaip 20% derliaus.

Todėl, norint padidinti derlingumą iš hektaro, reikia sumažinti spaudimą į dirvožemį, tuo pačiu išlaikant jo vientisumą ir savybes.

Tinkamos padangos pasirinkimas gali spaudimą sumažinti iš esmės. Kaip? VF technologijos, sukurtos šiuolaikinio žemės ūkio poreikiams, dėka.

Bet kas gi tai? Sutrumpinimas VF - Very High Flexion (labai didelis lankstumas). Tai ETRTO (Europos padangų ir ratlankių technikos organizacija) ir TRA (Padangų ir ratlankių asociacija) įdiegtas standartas, sukurtas remiantis IF technologija - Improved Flexion (padidintas lankstumas).

VF padangos atlaiko 40% daugiau apkrovos nei standartinės padangos esant tokiam pat slėgiui. Kitaip tariant, tokį patį krūvį jos gali vežti esant žemesniam nei standartinėje padangoje slėgiui.

Ši savybė VF technologijai suteikia didelį pranašumą kovojant su dirvožemio spaudimu. Suspaudimo laipsnis priklauso nuo padangos oro slėgio, kurį nulemia ne tik apkrova, bet ir kontaktinis plotas su žeme.

Neatsitiktinai slėgis yra lygus apkrovai, padalytai iš kontaktinio ploto su žeme. Yra du būdai, kaip sumažinti spaudimą į dirvožemį: sumažinti apkrovą, kas mažai realu, arba padidinti kontaktinį plotą su žeme, kas, atrodo, ir yra geriausias variantas.

BKT AGRIMAX V-FLECTO

VF technologinis sprendimas padeda sumažinti slėgį, išlaikydamas tą pačią apkrovą ir padidindamas kontaktinį plotą su žeme.

Štai praktinis pavyzdys. 6500 kg apkrovai standartinei 710/70 R 42 padangai reikia 2,4 baro oro slėgio. Tai pačiai apkrovai, bet VF padangoms, turinčioms tas pačias charakteristikas, reikalingas tik 1,2 baro slėgis.

Ir, pagaliau, keli žodžiai apie ratlankius. Būtina žinoti, kad VF padangoms reikia specialių platesnių ratlankių. Tai netaikoma VF padangoms, pažymėtoms N.R.O (Narrow Rim Option, siauriems ratlankiams), kurių naudojimui tinka standartiniai ratlankiai.

BKT kompanija šią technologiją taip pat integravo ir į kitus savo sprendimus, kad produkcija atitiktų naujus standartus.

Pavyzdžiui, padanga AGRIMAX V-FLECTO, skirta optimizuoti naujausios kartos didelio našumo traktorių charakteristikas. VF technologijos dėka ji sumažina dirvožemio suspaudimą, o optimizuotas kontakto plotas su žeme drauge su 10% platesniu protektoriaus profiliu išsaugo dirvožemio vientisumą.

Tai viena iš sėkmingiausių BKT kompanijos padangų, todėl ši serija neseniai buvo išplėsta ir šiuo metu turi 22 dydžius.

AGRIMAX SPARGO padanga taip pat paremta VF technologija ir yra skirta traktoriams, dirbantiems pasėliuose. Šiuo atveju privalumas, neabejotinai, yra didelė keliamoji galia, kai sumažinto slėgio nebereikia.

Ir ne tik traktoriams. BKT kompanija Flotation serijoje žemės ūkio priekaboms sukūrė V-FLEXA padangas, kurių darbas dėka VF technologijos tampa ekologiškesniu. Ši serija išsiskiria tvirtumu ir ypač dideliu kontaktiniu plotu. Tokiu būdu apkrova paskirstoma optimaliai ir saugo dirvožemį nuo suspaudimo, tuo pačiu išsaugo derlių.

BKT kompanija nuolat randa sprendimus, padedančius ūkininkauti ekologiškai, išsaugoti sveiką ir produktyvų dirvožemį.

BKT spaudos centras: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room.


Apie BKT kompaniją:

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) — Indijos kompanija, gaminanti padangas. BKT gamina platų modernių visureigių padangų asortimentą žemės ūkio, pramonės, žemės kasimo ir kasybos įrangai, taip pat keturračiams ir sodininkystės įrangai. Įnovatyvūs BKT sprendimai - skirti pačioms sudėtingiausioms darbo sąlygoms; daugiau nei 2700 produktų, parduodamų daugiau nei 160 šalių. Apsilankykite mūsų svetainėje www.bkt-tires.com.