BKT padangos, skirtos purškimo ir kovos su piktžolėmis darbams

Vaismedžių sodai, vynuogynai, kukurūzų ar runkelių laukai — visoms kultūroms būtina joms tinkama priežiūra. O derlingumas priklauso ne tik nuo naudojamos įrangos, bet ir nuo transporto priemonėje sumontuotų padangų.

Serenjas, 2022 m. gegužės 30 d. (Italija)

Purškimo ir kovos su piktžolėmis darbams skirtų BKT padangų serija apima įvairius padangų modelius. Kiekvienas modelis yra skirtas montuoti konkretaus tipo transporto priemonėje, kuri konkrečioje vietovėje naudojama įvairiems darbams atlikti ir užduotims vykdyti.

Kaip žinia, visos kultūros yra skirtingos ir reikalingos individualios priežiūros skirtingomis sąlygomis. Įsivaizduokite vaisines kultūras (pvz., kivius), kurias apdorojančios mašinos dirba pravažiuodamos po vaismedžiais, arba siaurus vynuogynų tarpueilius, kuriuose manevruoti galima tik tinkamai parinkta mašina. Be to, renkantis padangas, būtina atsižvelgti ir į dirvos tipą. Pavyzdžiui,  cukrinių runkelių ir panašių kultūrų laukams dirbti geriausia rinktis platesnes, augalų nepažeidžiančias, padangas.

Ne ką menkesnis vaidmuo tenka ir įrangai, ant kurios montuojamos padangos.

Soduose rekomenduojama naudoti kompaktiškus traktorius su mažos galios varikliais. Šios mašinos savo ruožtu turi šiokios tokios įtakos padangų pasirinkimui: nedidelio pločio augalų eilėms purkšti rekomenduojama naudoti siauras 16-28 colių skersmens padangas. O didelio ploto, pavyzdžiui, kukurūzų ir tabako, laukuose purkšti turi būti naudojami traktoriai su vidutinės arba didelės galios varikliais, kuriuose geriausia montuoti siauras padangas, kurių skersmuo viršija 28 colius. Dažnai ant galinės ašies montuojami sudvejinti ratai, kurie geriau paskirsto apkrovą ir tinka naudoti tarpueiliuose. Kovoti su piktžolėmis skirtų padangų pasirinkimą lemia konkretus panaudojimo variantas (piktžolių šalinimas iš pakelių, vynuogynų ar tarpueilių).

Todėl purškimo ir kovos su piktžolėmis darbams sukurta daug skirtingų padangų modelių. Itin svarbu pasitikėti patyrusių ir atitinkamas žinias įvaldžiusių specialistų rekomendacijomis bei nuolat kontroliuoti padangų būklę ir jas laiku prižiūrėti.

Bendrovės BKT padangų, skirtų purškimo ir kovos su piktžolėmis darbams, asortimente siūlomi skirtingų dydžių modeliai, sukurti skirtingai įrangai ir skirtingai naudojimo paskirčiai.

Ypatinga vieta šioje padangų serijoje tenka šiems modeliams:

Aukščiausios klasės padangoms AGRIMAX SPARGO su įdiegta VF technologija yra būdinga didelė keliamoji galia esant sumažintam slėgiui, o tai lemia mažesnį dirvos sutankinimą. Be to, šios padangos pasižymi puikiomis traukos ir sukibimo savybėmis, važiavimo komfortu ir stabilumu, jas (nepaisant nedidelio pločio) galima naudoti tiek laukuose, teik keliuose.

AGRIMAX SPARGO modelio padangos didina žemės ūkio darbų efektyvumą, universalumą ir ekologiškumą. Šiuo metu šios padangos siūlomos septynių dydžių: VF 380/85 R 38, VF 380/90 R 46, VF 480/80 R 46, VF 380/90 R 50, VF 380/105 R 50, VF 420/95 R 50 и VF 480/80 R 50.

AGRIMAX RT 955 — tai optimalios radialinės BKT padangos, skirtos sunkiasvorėms žemės ūkio mašinoms, kurios naudojamos kultūrų tarpueiliams apdoroti ir purkšti. Šio modelio padangoms būdingos išskirtinės stabilumo, traukos ir sukibimo savybės bei savaiminio valymosi geba, bet to, jos užtikrina stabilų kontaktą su paviršiumi. Užapvalintos pečių zonos skirtos saugoti dirvą ir augalus nuo pažeidimo. AGRIMAX RT 955 modelio padangos siūlomos 23 dydžių.

Panašiomis savybėmis pasižymi ir AGRIMAX RT 945 padangos,  kurios siūlomos aštuonių dydžių. Išskirtinė šių padangų savybė yra siauras protektorius, saugantis kultūras nuo pažeidimo ir dėl to didinantis derlingumą. Dėl savaiminio valymosi gebos šios padangos puikiai tinka važiuoti ne tik laukais, bet ir keliais.

AGRIMAX RT 855 padangos yra idealus sprendimas purkšti tarpueiliais sodinamas kultūras ir vežti krovinius keliais ir laukais.  Kitaip tariant, šios padangos puikiai tinka, jei darbų metu žemės ūkio transporto priemones reikia dažnai pervaryti iš vienos vietos į kitą. Radialinės padangos AGRIMAX RT 855 išsiskiria didele keliamąja geba ir puikiu eigumu. Siekiant patenkinti įvairialypius užsakovų reikalavimus, padangos siūlomos 46 dydžių ir skirtingų gumos mišinių. 


Foto galerija