Kaip išsirinkti tinkamas pramonines padangas krovinių kėlimo technikai

Transporto priemonės įvairioms medžiagoms vežti - tai specialios paskirties mašinos, skirtos pervežti, sandėliuoti, tvarkyti ir saugoti medžiagas bei įvairius gaminius sandėliuose, įmonėse ir kitoje pramoninėje aplinkoje. Šios mašinos leidžia optimizuoti procesus, padidinti našumą ir užtikrinti medžiagų tvarkymo saugumą. Kiekvienai iš krovimo mašinų, kaip antai šakiniai krautuvai, vežimėliai padėklams pervežti, užsakymų rinktuvai ir ekskavatoriniai krautuvai, yra būdingos konkrečios savybės ir funkcinės galimybės.

Tinkamiausios padangos

Krovos mašinos atlieka lemiamą vaidmenį užtikrinant nepertraukiamą ir našų darbų procesą daugelyje tiekimo grandinių, todėl, kaip ir visų pramoninių aplinkų atveju, šių mašinų padangos gali daryti lemiamą poveikį bendram darbų našumui, saugumui ir kaštams. Šiandien apžvelgsime pagrindinius veiksnius, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis pramonines padangas krovos technikai, ir pristatysime aukščiausios kokybės bendrovės BKT Tires pasiūlymus.

Krovos darbams skirtų padangų pristatymas

1. Krovos technikai skirtų padangų ypatumai

Renkantis padangas savo transportui rekomenduojama pradėti nuo skirtingų tipų padangų, kurios yra siūlomos krovos technikai, apžvalgos. Padangos būna trijų tipų, kuriems yra būdingos unikalios savybės, leidžiančios naudoti šias padangas skirtingose aplinkose. Tinkamai įvertinę šias savybes, galėsite priimti tinkamą ir pagrįstą sprendimą.

  • Padangos Solid (pilnos gumos): Šios vientiso liejimo padangos yra atsparios pradūrimams ir todėl idealiai tinka naudoti sudėtingomis sąlygomis, aplinkoje, kurioje kyla rizika užvažiuoti ant aštrių daiktų, šiukšlių ar nelygių paviršių. Šios padangos yra itin tvirtos, atsparios bei ilgaamžės ir nereikalauja ypatingos priežiūros.
  • Padangos Bias (diagonalinės): Išskirtinė šių padangų savybė yra skersiniai arba persidengiantys nailoninių ar poliesterio gijų sluoksniai, išdėstyti įstrižai nuo vienos briaunos iki kitos. Sluoksniai persidengia tarpusavyje ir suformuoja storą ir standžią šoninę briauną, kuri veiksmingai saugo nuo smūgių ir pradūrimų. Paprastai padangų Bias (diagonalinės) kaina yra patrauklesnė nei radialinių padangų, tačiau jos gali tarnauti trumpiau, be to, dėl didesnio pasipriešinimo riedėjimui šių padangų ekonominis naudingumas kuro sąnaudų požiūriu gali būti  mažesnis. Kita vertus, šios padangos užtikrina operatoriui didesnį stabilumą ir komfortą važiuojant nelygiu paviršiumi ir, palyginti su radialinėmis padangomis, paprastai atlaiko daug didesnes apkrovas.
  • Padangos Radial: Radialinių padangų konstrukcijoje naudojamos plieninės juostos arba tekstilės sluoksniai, išdėstyti statmenai padangos judėjimo krypties atžvilgiu, ir tai leidžia suformuoti lankstesnę šoninę briauną. Protektoriaus ir šoninės briaunos savybės pasireiškia nepriklausomai vienos nuo kitų ir užtikrina patikimą sąlytį su kelio danga ir tolygesnį protektoriaus dėvėjimąsi. Palyginti su pasislinkusio protektoriaus blokų rašto padangomis, radialinėms padangoms būdingas didesnis ekonominis naudingumas kuro sąnaudų požiūriu, didesnis ilgaamžiškumas ir tolygesnė eiga, ypač jeigu transportas yra eksploatuojamas važiuojant dideliu greičiu. Bet radialinės padangos yra brangesnės, o jų atsparumas šoninės briaunos apgadinimams gali būti mažesnis.

2. Įvertinkite darbo aplinką, kurioje dirbate

Individualios darbo aplinkos savybės yra svarbios nustatant padangų, kurias ketinate pasirinkti kėlimo ir transportavimo technikai, tipą. Priimant sprendimą būtina atsižvelgti į šiuos veiksnius:

  • Paviršiaus būklė: įvertinkite paviršiaus, ant kurio bus naudojama technika, sąlygas. Vientiso liejimo padangos tinka lygiems paviršiams, o radialinės padangos, kurios užtikrina geresnį sukibimą ir stabilumą, yra tinkamesnės nelygiems paviršiams, todėl jas rekomenduojama naudoti gryname ore.
  • Cheminių medžiagų poveikis: jeigu įranga yra veikiama cheminių medžiagų, tepalų ar alyvos, svarbu išsirinkti šioms medžiagoms atsparias padangas. Vientiso liejimo padangos, padangos su pasislinkusiais sluoksniais ir kai kurios radialinės padangos yra gaminamos iš specialių mišinių, kurie saugo nuo cheminių medžiagų sukeliamo irimo ir užtikrina dar didesnį ilgaamžiškumą.
  • Temperatūra: Ribinės temperatūros gali paveikti padangų savybes. Neatsižvelgiant į tai, ar įranga naudojama aukštos, ar žemos temperatūros sąlygomis, būtina rinktis vientiso liejimo, pasislinkusių sluoksnių ar radialines padangas, specialiai sukurtas naudoti šiomis sąlygomis ir nemažinančias našumo ir saugumo.

3. Padangų keliamoji galia ir dydis

Padangų keliamoji galia ir dydis yra svarbiausi veiksniai, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis pramonines padangas. Pernelyg didelė padangoms tenkanti apkrova gali lemti jų priešlaikį nusidėvėjimą ir mažinti saugumą. Visada tikrinkite gamintojo rekomendacijas dėl padangų keliamosios galios ir įsitikinkite, kad pasirinktos padangos atlaikys įrangos ir medžiagų, kurias ketinate naudoti ar tvarkyti, svorį.

4. Rinkitės tik patikimų gamintojų aukštos kokybės padangas

Investicija į aukščiausios kokybės patikimų gamintojų siūlomas pramonines padangas yra išmintingas sprendimas, nes šios padangos užtikrina didesnį našumą, saugumą ir ilgaamžiškumą. Bendrovė BKT atlieka išsamius padangų bandymus, kuriais siekiama užtikrinti optimalias eksploatacines savybes įvairiomis naudojimo sąlygomis ir, kas itin svarbu, padidinti darbuotojų saugumą ir komfortą.

Pristatome kai kurias mūsų populiariausias krovos darbams skirtas padangas:

  • LIFTMAX LM 81: Padangos LIFTMAX LM 81 buvo kurtos itin rūpestingai ir adaptuotos specialiai sunkiems šakiniams krautuvams ir terminalų vilkikams. Išskirtinė šių padangų savybė yra stambus ir tvirtas protektoriaus raštas bei unikalios antistatinės sudėties gumos mišinys. Visa tai užtikrina išskirtinį atsparumą dėvėjimuisi ir ilgaamžiškumą bei statinės įkrovos nukreipimą nuo transporto priemonės.

    Padangos LIFTMAX LM 81 išsiskiria pilnai metaliniu korpusu ir sutvirtinta šonine briauna, kurie užtikrina išskirtinį stabilumą ir valdomumą keliant bei puikias sukibimo su kelio danga savybes. Radialinė korpuso konstrukcija išlygina paviršiaus nelygumus, o tai sukuria didesnį komfortą važiuojant ir suteikia operatoriui daugiau pasitikėjimo savimi. LIFTMAX LM 81 modelio padangos yra puikus pasirinkimas!
  • Padangos MAGLIFT (RIM GUARD) yra sukurtos specialiai sunkiems šakiniams krautuvams, kurie naudojami pramoniniuose ir logistikos objektuose. Padangų MAGLIFT (RIM GUARD) išraiškingo rašto protektorius  užtikrina išskirtinę trauką judant į priekį ir į šalis bei puikų valdomumą.  
    Tvirta padangų MAGLIFT (RIM GUARD) konstrukcija pasižymi itin didele keliamąja galia ir užtikrina aukštą komfortą operatoriui. Be to, šioms padangoms būdingas itin didelis atsparumas įpjovimams ir nuosklemboms, o tai padidina šių padangų ilgaamžiškumą ir leidžia sumažinti eksploatacines išlaidas!
  • Padangos SNOW GRIP. Dirbate šalto klimato sąlygomis? Tai nebe problema! Padangų SNOW GRIP, sukurtų specialiai šakiniams krautuvams, kurie naudojami žemos temperatūros sąlygomis, unikalus protektoriaus raštas yra su daugybe užkabinančių briaunelių, kurios puikiai kimba tiek už šviežio, tiek už sutankinto sniego sluoksnio. Patirkite išskirtines šių padangų savybes posūkiuose ir stabdant ant apledėjusių ir apsnigtų paviršių bei mėgaukitės saugiu krautuvo judėjimu atšiauriomis žiemos sąlygomis.

Ir tai dar ne viskas! Dviguba padangų SNOW GRIP konstrukcija, tvirtas karkasas ir sutvirtinta šoninė briauna užtikrina didesnę keliamąją galią, puikų stabilumą ir valdomumą keliant bei itin ilgą padangų tarnavimo laiką. Su SNOW GRIP padangomis jūsų krautuvas ant įšalusių ir slidžių paviršių bus tiesiog nepralenkiamas!

Daugiau informacijos rasite mūsų interneto svetainėje arba gausite susisiekę su mūsų konsultantais ir specialistais.

Foto galerija