Žemės ūkis 4.0? BKT atsakas – didelio pravažumo padangų serija

28.09.2021

Serenjas (Italija), 2021 metų rugsėjo 14 diena

Perėjimas prie skaitmeninio formato, pažangios technologijos ir tvari plėtra. Visa tai Žemės ūkis 4.0. Ši nauja ryški žemės ūkio plėtros tendencija tiesia kelius į ateitį.
Žemės ūkis 4.0 tikslas yra iš pagrindų pakeisti lauko darbus pasitelkus naujausias technologijas, padidinus darbų našumą ir ekologiškumą bei taip pagerinus produkcijos kokybę.   

Atverti vartus į šią naują žemdirbystės erą leidžia automatinis laukų duomenų surinkimas, integravimas ir analizė. Visa tai įgyvendinti leidžia technologijos, gerinančios svarbios informacijos prieinamumą ūkininkams ir leidžiančios lengviau priimti darbui ir santykiams su kitais tiekimo grandinės dalyviais reikšmingus sprendimus. 

Be to, skaitmeninių technologijų plėtra leidžia rinkti su aplinka, klimatu ir dirva susijusius duomenis. Ūkininkai turi galimybę imtis tikslingų veiksmų ir gerinti darbo procesų efektyvumą bei nepažeisti nustatytų terminų.

Pastaraisiais metais išpopuliarėjusi tiksliosios žemdirbystės sistema kartu su skaitmeninių technologijų potencialu demonstruoja naują požiūrį į lauko darbus, o ekologija tampa visų darbų kertiniu akmeniu.

Žemės ūkio technikai ir įrangai, įskaitant padangas, šiame perversme tenka itin svarbi vieta.   BKT padangų serija Flotation atitinka Žemės ūkis 4.0 reikalavimus ir naujus našumo ir ekologijos srityse iškeltus tikslus.

„Tai technologiškai pažangios padangos, sukurtos siekiant sumažinti poveikį dirvai, kylantį dėl padangas veikiančios masės. Dėl didelio šios serijos padangų pravažumo sumažėja dirvos tankis, paaiškina Denis Piccolo, BKT bendrovės gamybos baro vadovas. O tai, savo ruožtu, reiškia, kad dirvos struktūra patiria mažiau pokyčių. Dėl to pagerėja maistingųjų medžiagų apykaita dirvoje, oro režimas ir vandens nuvedimas.
Visa tai palankiai veikia ūkio našumą.
Antra svarbi šių padangų savybė yra universalumas, kuris leidžia įveikti didelius atstumus judant skirtingais paviršiais, ir, žinoma, palengvina ūkininkų darbą“.

BKT Flotation padangoms būdinga padidinta kontakto dėmė ir išskirtinė trauka leidžia ženkliai sumažinti kuro, o kartu ir bendras sąnaudas.

Ypatingo dėmesio nusipelno šie aptariamos serijos produktai:

V-FLEXA tai specialiai žemės ūkio priekaboms sukurtos radialinės padangos, kuriose įdiegta VF (Very High Flexion) technologija, leidžianti vežti sunkius krovinius veikiant (palyginti su standartinėmis to paties dydžio padangomis) 30 proc. mažesniam slėgiui. 
Šių naujausios kartos padangų protektorius yra su plieniniu standinamuoju tarpsluoksniu, kuris didina karkaso atsparumą bei leidžia išvengti svetimkūnių sukeltų įplyšimų ir kitokių apgadinimų. Siūlomą padangų dydį VF 600/55 R 26.5 neseniai papildė VF 600/65 R 26.5, VF 650/55 R 26.5 ir VF 560/60 R 22.5 dydžiai.

FL 633 PERFORMA tai padangos, skirtos žemės ūkio paskirties krovininiams automobiliams, sukurtos siekiant didinti našumą. Išskirtinis atsparumas, tvarumas ir keliamoji geba pelnė šioms padangoms Flotation serijos lyderio vardą. Padangos puikiai tinka ne tik įvairiems lauko darbams, bet ir važiuoti plentu ne didesniu kaip 100 km/val. greičiu. Šiuo metu padangos siūlomos 600/50 R 22.5 dydžio.

Be to, šioje serijoje siūlomos RIDEMAX FL 699 modelio padangos su sutvirtinta briauna, užtikrinančios išskirtinį stabilumą net važiuojant dideliu greičiu. Padangos idealiai tinka keliuose eksploatuojamoms priekaboms ir cisternoms. Šios radialinės padangos su plieniniu karkasu garantuoja itin didelį važiavimo komfortą. Padangos sukurtos važiuoti keliais 90 proc. viso laiko, bet puikiomis charakteristikomis pasižymi taip pat ir važiuojant laukais. Šios padangos siūlomos įprastinio 24 R 20.5 ir naujo 525/65 R 20.5 dydžio.

BKT Flotation serijoje siūloma ir daugiau padangų, pavyzdžiui, FL 630 SUPER, FL 630 ULTRA, FL 635, FL 637, FL 639, RIDEMAX FL 690 ir RIDEMAX FL 693 M, kurios pasižymi ypatingomis savybėmis ir yra skirtos įvairialypei paskirčiai ir poreikiams.   

BKT nuolat papildo didesnio pravažumo padangų seriją naujais modeliais ir dydžiais, o inovatyvus produktų dizainas kuriamas atsižvelgus į ekologijos reikalavimus. Kurdami žemės ūkiui skirtus sprendimus, bendrovės specialistai ypatingą dėmesį skiria dirvos apsaugai, kuro sąnaudų ir CO2 emisijos mažinimui. Šio atsakingo požiūrio sudedamoji dalis yra išskirtinis dėmesys klientams, kurį pastarieji labai vertina.


Apie BKT

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) — padangų gamybos bendrovė, kurios buveinė įsikūrusi Indijoje. BKT grupė siūlo gausų modernių bekelės padangų, skirtų žemės ūkio, pramoninei, žemės kasimo, kalnakasybos, jūrų uostų, sodo ir kitai didesnio eigumo technikai, asortimentą. BKT inovatyvių sprendimų, skirtų patenkinti labai skirtingus klientų poreikius, pasiūlymai yra prieinami daugiau kaip 160 pasaulio šalių ir skaičiuoja virš 2700 pavadinimų.

Foto galerija