BKT padangos kalnakasybos technikai. EARTHMAX serija: sukurta specialiai atšiaurioms darbo karjeruose ir šachtose sąlygoms.

07.09.2021

Serenjas (Italija), 2021 metų rugpjūčio 30 diena

Kasiniai dėl jų akmenuoto ir nelygaus reljefo kelia rimtą iššūkį transporto priemonėms, o ypač jose sumontuotoms padangoms.

Operatoriams būtinos patikimos padangos, atsparios įpjovimus ir kitus pažeidimus sukeliantiems veiksniams. Tokios padangos yra ilgaamžiškesnės, užtikrina gerą trauką ir tvarumą. Tai yra ypač svarbu atsižvelgus į tai, kad sugadintos padangos keitimas visada yra susijęs ne tik su nepageidaujamomis išlaidomis, bet ir nepalankiai veikia našumą.

Ši aplinkybė paskatino bendrovę BKT sukurti specialias padangas šiai paskirčiai, o bendrovės specialistai dėmesingai išnagrinėjo jai būdingas eksploatavimo sąlygas.

Bendrovės BKT įnašas į kalnakasybos pramonės plėtrą: EARTHMAX serija

BKT padangos, sujungtos į EARTHMAX seriją, yra skirtos itin atšiaurioms eksploatavimo sąlygoms. Šioje gausaus asortimento serijoje siūlomos radialinės padangos, leidžiančios optimaliai paskirstyti gruntui tenkančią apkrovą, susijusią su karjerų sunkvežimių, ratinių krautuvų, buldozerių ir autogreiderių eksploatavimu.

Visų EARTHMAX serijos padangų karkasas yra su metaliniu kordu, kuris užtikrina padangų atsparumą išorinių veiksnių poveikiui. Metalinis kordas ypač praverčia, jeigu važiavimo kelyje yra objektų, galinčių pradurti padangą arba apgadinti jos karkasą.

Serija apima tris stambiagabaričių padangų modelius, kurie puikiai tinka eksploatuoti sudėtingomis kalnakasybos bendrovių darbo sąlygomis.

Padangos EARTHMAX SR 46 tinka montuoti karjerų sunkvežimiuose, kuriais važiuojama akmenuotais paviršiais. Padangos specialiai sukurtos vežti sunkius krovinius, be to, dėl karkaso su metaliniu kordu jos yra itin atsparios įpjovimams. Ypatingas blokų ir griovelių protektoriaus raštas visame perimetre puikiai apsaugo nuo ardančio poveikio ir užtikrina geresnes charakteristikas posūkiuose.

Modelis EARTHMAX SR 45, skirtas montuoti karjerų sunkvežimiuose, pasižymi ypatingu blokų išdėstymu ir didesniu blokų aukščiu. Būtent šios savybės lemia šių padangų ilgaamžiškumą.

L-5 klasės EARTHMAX SR 53 padangos skirtos atšiauriomis sąlygomis eksploatuojamiems krautuvams. Jų protektorius išlietas iš įpjovimams atsparios gumos mišinio. Be to, šios padangos pasižymi puikiomis savaminio valymosi nuo akmenų ir kitų svetimkūnių, paprastai įstringančių grioveliuose, savybėmis.

Superstambiagabaritės padangos

Atsiliepdama į naudotojų paklausimus, bendrovė BKT pateikė rinkai modelio EARTHMAX SR 46 stambiagabaritę versiją, skirtą karjerų sunkvežimiams, eksploatuojamiems kasiniuose, dambose ir kitose didelėse darbų vykdymo aikštelėse. Šių padangų dydis - 33.00 R 51 - yra didžiausias bendrovės BKT gyvavimo istorijoje. Padangų skersmuo viršija tris metrus, o jų masė yra 2400 kg.

Sprendimas papildyti šią seriją superstambiagabaričiu modeliu buvo strateginis: jį priėmusi, bendrovė BKT nusitaikė į naują kalnakasybos pramonėje ryškėjančią tendenciją.

BKT tinklalapis žiniasklaidos atstovams: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room.


Apie BKT

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) — padangų gamybos bendrovė, kurios buveinė įsikūrusi Indijoje. BKT grupė siūlo gausų modernių bekelės padangų, skirtų žemės ūkio, pramoninei, žemės kasimo, kalnakasybos, jūrų uostų, sodo ir kitai didesnio eigumo technikai, asortimentą. BKT inovatyvių sprendimų, skirtų patenkinti labai skirtingus klientų poreikius, pasiūlymai yra prieinami daugiau kaip 160 pasaulio šalių ir skaičiuoja virš 2700 pavadinimų.

 

Foto galerija